Ollaan fiksummin

Kaikki blogit puheenaiheesta Posion tuulivoimapuisto

Posion tulee luopua tuulivoiman kaavoituksesta!

Posion kunta on käynnistänyt uudelleen tuulivoiman kaavoituksen, kun se edellisellä kerralla kaatui mökkiläisten valitukseen. Kunta pyytää nyt kaavaan mielipiteitä. Tässäpä allekirjoittaneen ;

" Viite: Posion kunnanhallituksen kirje 13.3.2017

MUISTUS/Mielipide

Murtotuleen tuulivoimakaavasta

Esitän, että Posion kunta lopettaa Murtotuulen tuulivoiman energiatuotannon teollisuusaleen kaavoituksen, koska myllyt:

Posion tuulivoimakaava kaatui hallinto-oikeudessa!

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Posion kunnanvaltuuston Murtotuulivoimalaa koskevan kaavapäätöksen. Kaavan valmisteluun osallistui kunnanhallituksen puheenjohtaja ja toimintaympäristölautakunnan puheenjohtaja, jotka samalla kuuluivat Posion yhteismetsän hallintoon.

He kyllä jääväsivät itsensä myöhemmin, mutta osallistuivat kaavan käynnistämiseen ja alullepanoon. Yhteismetsällä on suuri intressi viedä kaava läpi muiden etuja (mm. vapaa-ajan asukkaiden)polkemalla.

Posion tuulivoimapuisto supistuu puoleen. Pekkarisen oligarkit!!

Taalerin tehtaan suunnittelema tuulivoimapuisto piti alkujaan olla 51 myllyn suuruinen. Viimeisimmät suunnitelmat lähtevät 24 myllyn vaihtoehdosta. 

Taalerintehdas vuokrasi tuulipuistoa varten  Posion yhteismetsältä maat 2011 ja ilmoitti että myllyjen rakentaminen aloitetaan syksyllä 2011.

Tämän jälkeen yhtiö on ilmoittanut, että puiston rakentaminen aloitetaan 2012 ja YVA menettelyn yhteydessä, että rakentaminen aloitetaan keväällä 2013.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä