Ollaan fiksummin

Annetaan ihmisten tehdä töitä

Mitä jos määrittelisimme työn käsitteen kokonaan uudelleen? Mitä jos jatkossa työntekona käsiteltäisiin kaikki tekeminen, joka hyödyttää yksilöä, yhteisöä ja yhteiskuntaa? Tarpeellista työtähän ei ole vain se, jota tehdään palkansaajana vakituisessa tai määräaikaisessa työsuhteessa. Kun työ nähtäisiin uudella, laajalla tavalla, niin jäisikö jäljelle enää työttömyyttä?

On selvä, että työn uudelleenmäärittely ei tee taloudellisesti kannattamattomasta työstä kannattavaa - ei työntekijälle eikä työn teettäjälle. Ajattelutavan muuttaminen saattaisi kuitenkin auttaa meitä näkemään, kuinka vanhentunut tilkkutäkin tavoin rakennettu järjestelmämme on. Nykyisin työttömän ei kannata ottaa työpaikkaa vastaan, jollei kyseessä ole vakituinen, määräaikainen tai selkeästi työsuhteessa tehtävä osa-aikainen työ riittävine ansioineen. Yrittäjäksi ryhtyminen puolestaan vaikeuttaa sosiaaliturvan saamista, vaikka tulot yritystoiminnasta jäisivät liian alhaisiksi ja yrityksen joutuisi lopettamaan. 

Jäykän järjestelmän ongelmat piilevät juuri siinä, että työvoimaan kuuluva henkilö on suhteessa työttömyys- ja muuhun sosiaaliturvaan vain joko palkansaaja, yrittäjä tai työtön. Ihmisillä ei ole mahdollisuutta liikkua luontevasti työn eri muotojen ja yrittäjyyden välillä joutumatta sosiaaliturvan suhteen väliinputoajiksi. Järjestelmä ikään kuin pakottaa epävarmassa asemassa olevat pysymään passiivisina, mikä on epäoikeudenmukaista työttömiä kohtaan sekä vastuutonta yhteiskunnan resurssien hukkaan heittoa.

Mahdollisuuksien keikkaduuniyhteiskunta

Tulevaisuudessa vakituista työtä on todennäköisesti yhä vaikeampi löytää ja silpputyö näyttää tulleen jäädäkseen. Asia ei harmittelemalla paremmaksi muutu. Voimme tietysti kieltää silpputyön tekemisen ja antaa ihmisten olla työttöminä. Tai sitten voimme varmistaa muilla rakenteilla, että vaihtelevista ansioista huolimatta ihminen ei koskaan jää kokonaan tyhjän päälle. Keikkaduuni ja silpputyö eivät nimittäin ole pelkästään ikäviä asioita, kunhan nykyiset rakenteet korjataan.

Järjestelmä tulee päivittää sellaiseksi, joka takaa kohtuullisen turvan toimeentuloon muuttuvissa elämäntilanteissa ja tekee kannattavaksi ottaa vastaan pientäkin työtä, kun sitä on tarjolla tai mahdollisuus tehdä. Työn tekeminen ja teettäminen on tehtävä helpommaksi. Nyt huolestuttavalta näyttävä kehitys silppu- ja keikkatöiden lisääntyessä voi paremmilla rakenteilla, kuten perustulon avulla, lisätä tuottavuutta ja meidän vapauttammekin. 

Monelta taholta on myös esiintynyt huolta työmarkkinoiden muutosten mukanaan tuomien kaksien työmarkkinoiden synnystä ja työssäkäyvien köyhien määrän lisääntymisestä. Huoli on perusteltua ja järjestelmän muuttaminen pitää tehdä oikeudenmukaisesti. Silti kannattaa muistaa, että oikeastaan kahdet työmarkkinat ovat jo täällä. Suuri joukko työttömiä osallistuu kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun vain työmarkkinatuella ja kulukorvauksella. Ihmiset pyörivät ”aktivoinnissa” tekemässä monesti hyvinkin hyödyllisiä asioita ilman palkkaa ja eläketurvaa. Heidän asemansa ei varmuudella heikkenisi, jos he olisivat vähemmän riippuvaisia sosiaalipuolesta.

Nykyinen järjestelmämme tarkoittaa hyvää, mutta käytännössä se viljelee monissa vain näköalattomuutta. Mitä jos jatkossa käyttäisimmekin voimavarat vahtimisen sijasta mahdollistamiseen ja antaisimme yhä useamman ihmisen tehdä työtä - vaikka se ei perinteisissä työsuhteissa tapahtuisikaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Töissä käymistä verotetaan liiaksi ja monelle se on kannattamatonta.

http://rakennusliikeerbau.vapaavuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Suo anteeksi Antero ; tämä menee nyt asian vierestä, mutta olen antanut ymmärtää, että Sinua kuunnellaan vihreissä piireissä .

Kirjoitin juuri alla olevan kommentin Hesariin, voisitko kysellä aatetovereittesi kantoja ehdotukseeni ; koulutus on meidän kaikkien sydäntä lähellä.

"Me veronmaksajat maksoimme tuulitukea vuonna 2015 noin 130 miljoonaa euroa , joka lähes 100%:sti menee laitevalmistajille ulkomaille. Tuulivoimaloita on pystyssä tuen piirissä noin kolmasosa lopullisesta määrästä, joten vuosittainen tukemme nousee noin 300 miljoonaan kumuloituen 12 vuodessa lähes neljään miljardiin euroon.
Olisiko järkevämpää käyttää nämä täysin hukkaan heitetyt miljardit esimerkiksi koulutukseen, jolloin näitä kipeitä leikkauksia ei tarvitsisi tehdä?"

Mikko Nykänen

Eihän tämä mene asian vierestä ollenkaan, Anterohan juuri kirjoitti että tehkää työtä nälkärajalla kaikin mahdollisin keinoin jotta pystymme maksamaan kaiken sen ympäristövouhotuksen joka on tuhonnut teollisuuden Suomesta ja muuttanut rahaa kansalle tuovat savupiiput viimeisetkin rahat vieviksi tuulimyllyiksi joista ei hyödy muut kuin ulkomaiset keinottelijat ja Mauri Pekkarisen vävypoika.

Kalle Karvinen

"Tulevaisuudessa vakituista työtä on todennäköisesti yhä vaikeampi löytää ja silpputyö näyttää tulleen jäädäkseen. Asia ei harmittelemalla paremmaksi muutu."

Kyse on paluusta reilu sata vuotta taaksepäin. Ei sen kummempaa.

Silloin kaikki työ oli keikkatyötä ja palkkauksen ja ehdot saneli työnantaja. Aamulla mentiin satamaan ja työnjohtaja kertoi mitä työtä tänään on tarjolla ja kenelle. Sitä kutsuttiin huutolaisyhteiskunnaksi.

Silloin kansanenemmistön elämäntehtävä oli toimia eliitin luxuselämän mahdollistajana ruokapalkalla - ilman minkäänlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa omaan asemaansa.

1800- luvun lopulla suuret massat lähtivät liikkeelle, syntyi työväenliike joka hivuttautui vähä vähältä osaksi yhteiskunnan valtarakenteita ja onnistui lopulta tavoitteessaan - siedettävät elinolosuhteet tavallisille ihmiselle niin että myös työntekijä saa osansa tuottavuudesta.

Nyt globaalit finanssipiirit sekä edunvartijansa pyrkivät kaikin keinoin palauttamaan olot 100 v sitten julistamalla oman agendansa "vaihtoehdottomuutta". Tavoitteena luonnollisesti asiantila jossa 99 % alistetaan tekemään työtä 1 %:n eliitille ruokapalkalla.

Vaarallisia ovat nämä demokraattisen järjestelmän tuottamat Vartiaiset jotka ovat joko nielaisseet syötin tai sitten toimivat tarkoituksellisesti omistajaeliitin myyrinä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Sivutoiminen yrittäjä saa sentään soviteltua työttömyysturvaa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Joko olet aloittanut yritystoiminnan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää oli päivän paras, ootko käyny kysymässä, että tässä sivutoimisesti yritän saanko soviteltua päivärahaa.

Voin kertoa, et saa.

Käyttäjän JariHollsten kuva
Jari Hollstén

Ei saa. Et saa aina edes jos perheenjäsen on yrittäjä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Eipä aikoinaan toiminut että ihmiset olisivat teettäneet kotityönsä muilla sen sijaan että olisi neitse tehnyt, sen sijaan kotitalouksissa jatketaan "harmaatataloutta" jatketasn kotitöiden tekemistä kuten siivoamista ilman että palkkaa siivooja tekemään sen tai ruuanlaittoa ilman että kävisi ennemmin ravintolassa. Sellainen järjestely ei toimisi kuin äärikapitalistisessa valtiossa. Työn uudelleen määrittely palkatusta työstä koskemaan kaikkea työtä olisi hyvä ja vapauttaisi mm talkoo- ja vapaaehtoistyön "harmaantalouden" leimasta. Työn uudelleen määrittäminen vaatisi kuiten järjestelmään jouhevuutta lisäävän perustulon sekä sopeuttaisi työn käsitteen työelämän murrokseen kuten Vartia tuossa puheenvuorossasi toteat. Vielä tarvittaisiin myös työn- ja arvonlisäverotuksen uudelleen järjestäminen muuttuneiden vaatimusten ja Suomalaisen työn hintakilpailykyvyn palauttamisen mukaisikseksi.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

- siirrytään perustuloon
- luovutaan työttömien holhouksesta, aktivoinnista, kurssittamisesta ja annetaan kunkin tehdä sitä mitä itse järkevimmäksi katsoo. Jos aikuinen ihminen ei ymmärrä omaa etuaan on hän ammattiavun tarpeessa.
- luovutaan BKT-mittarin(*) käytöstä keskeisenä talousmittarina ja sen sijaan huolehditaan ainoastaa budjetti- ja vaihtotasetasapainoista

(*) BKT:sta puuttuu laadulliset kriteerit ts. mitataan vain pelkkää määrää. Lisäksi tuotosta pitäisi vähentää aiheutetut inhimilliset, materiaaliset, ekologiset vahingot ja ilmoittaa vasta sen jälkeen syntyvä netto-BKT. Tämä olisi niin vaikea/mahdoton laskuoperaatio, että sen sijaan on järkevämpi keskittyä budjetti- ja vaihtotasetasapainohin.

Klassinen esimerkki: nykyisen BKT-mittarin mukaan on järkevämpää rakentaa taloja jotka kestävät vain 50 vuotta eikä esim 100 vuotta.

Naureskelimme itse NL:n 5-vuotissuunnitelmille, mutta olemmeko me itse yhtään viisampia?

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Suomen isoin ongelma on rakenteellinen koruuptio, joka vaikuuttaa politiikan polarisointiin ja epäloogisuuteen maahanmuutto- ja geopoliittisesti.

Suomen suurin syy maahanmuuttajien vastaaottamisen laittominkin keinoin on nillä (varsinkin ne jotka varmasti saavat kielteisen päätöksen) rahastaminen SPR:n , Luona Oy, oikeuslaitoksen, sosiaaliviraston, Terveystalon , Kirkkoavun, asianajajatoimistojen, tulkkauspalveluiden sekä kuljetuspalveluiden kautta.

Se on kuin korvaisi kansantaloudellisesti roskaruoan (aikaisempi kokoomuksen johdannaiskauppojen sekoilut) pelkällä sokerilla (nykyinen maahanmuuttopolitiikka) Oikea syy on rakenteellinen korruptio varsinkin kuntatasolla.

Tässä raportti:

https://sibilpolitical.wordpress.com/2016/01/30/ha......

Reijo Jokela

Entäpä, jos pidettäisiin nykyinen systeemi ja parannettaisiin sitä vain niin, että sen päälle saa olla mitä tuloa tahansa, niin, että jokainen ansioeuro pudottaa tukia 0.5 euroa. Ansiot lähtisivät verotuksessa nollasta. Tällöin esimerkiksi 800 euroa/kk tukia saavan 500 ansio vaikuttaisi tukeen -250, eli tuet olisivat 550 ja käytännössä tuo ansio olisi nettona 500. Yhteensä siis käytettävissä olevat tulot olisivat 1050.
Näin ei syntyisi mitään kannustinloukkuja. Työ hyödyttäisi ja perusturva säilyisi.

Anne Hjerppe

Asiaa! Nyt vain tekemään ne oikeasti tarvittavat muutokset, eikä mitään näennäisiä muutoksia, mistä ei ole hyötyä kenellekään. Useammankin lainsäädännön kohdalla vanhan räjäyttäminen palasiksi ja uudelleen kokoaminen olisi hyvästä. Voitaisiin aloittaa tästä työlainsäädännöstä, jatkaa turhien holhous- ja yritysten toimintaa rajoittavia lakien muokkaamista, enemmän vastuuta kansalaisille itselleen ja vähemmän holhousta.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Tulipa vielä mieleeni, että käsite 'työpaikka' on syntynyt teollistumisen aikana. Sitä aiemmin ihmiset tekivät kaikkea mahdollista pysytelläkseen hengissä.

Hyvinvointiyhteiskunnassa sosiaaliturva ja työpaikka ovat nykyisin käytännössä toisensa poissulkevia, joko-tai, vaihtoehtoja.

Sosiaaliturvan varassa olevalla ei ole samanlaista laillista mahdollisuutta lisäansioiden kerryttämiseen kuten esiteollisena aikana.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Nämä "ei kannata ottaa työtä vastaan"-tyyppiset kirjoitukset saavat itseni aina ihmettelemään mistä oikein on kysymys. Itse olen kuitenkin ollut siinä käsityksessä että maassamme on pula työpaikoista ja palkanmaksajista, eikä niinkään siitä etteikö työtön haluaisi ottaa työtä vastaan.
Voi toki olla ettei kansanedustajan hankkeille päässeen kannata tehdä esim. omia hommiani, mutta itselläni se on toisin.
Eli kun työttömänä sain noin 500€/kk käteen, niin nyt 4 tunnin työpäivän hankkeilla tuo summa on noin 800€/kk.
Tämän lisäksi saan soviteltua työmarkkinatukea noin 300€/kk, joten lopputulokseksi tulee reilu 1100€ vs. 500€.
Kyllä, minun kannattaa tehdä tätä hommaa sen aikaa kun sitä saan tehdä. Ja siis sosiaaliturva ja työnteko eivät ole välttämättä toisiaan poissulkevia, vaan voimme jossain määrin "nauttia" myös molemmista.

Erkki Lankinen

Tässä lyödään päätä seinään oikein tosissaan.. Kiinassa mietitään pää mustana, kuinka ihmisillä riittäisi rahat ostaa itselleen asunto. Perustyöläinen on niin köyhä että sillä ei riitä rahat ostaa asuntoa niistä betonihelveteistä joita perustyöläinen itse rakentaa.

Meillä Antero miettii, kuinka taksit, siivoojat, bussikuskit, mediatyöläiset, rakennusmiehet, rekkakuskit, insinöörit, ja oikeastaan kaikki tehdään niin köyhiksi että vain pääomaan syntynyt voi toivoa minkäänlaista elämisen laatua.

Osaatko tulkita OBD2 dataa? Minä osaan, ja niin osaa myös tuhannet muut. Siinä vaiheessa kun itse opit tulkitsemaan OBD2 dataa vaihtamatta tuhansien eurojen arvosta osia, huomaat että satatuhatta muuta osaa tehdä saman asian. Ja paremmin.

Ravintolaa taasen voi pitää kuka tahansa. Periaatteena lyöt ovet auki, avaat kaljahanat, laitat poken ovelle eikä aivotyötä tarvitse tehdä enempää. Mikäli sijainti ja kaljahanan käyttöaste versus hinta antaa tuloksen, olet voitolla. Samoin on asia taksin osalta, mutta taksit eivät voi veloittaa "kaljasta" vapaasti sinun maailmassasi. Olet sanonut, että takseilla pitäisi olla hintakatto myös vapaassa kilpailussa.... Saako tähän vastauksen?

Kilpailu todellisten osaajien kesken on jo nyt äärimmäisen tiukkaa. Suurin osa meistä on niin tyhmää että edes obd2 dataa ei osata tulkita. Ja se on vielä siitä helpoimmasta päästä.

MITEN, kerro mulle, miten tässä auttaa se, että esim. fixaatiosi taxi ammattiryhmänä tuhotaan kehitysmaatasolle? Onko se sen arvoista, kun lopulta kuitenkin maksat yhtä paljon omaan liksaasi verrattuna?

Luuletko aivan tosissasi, että matkapuhelimen aplikaatio jonain päivänä vie sinut kotiin, osaa asettaa maakaasuputken meren pohjaan, vie sinut suomenlinnaan, ajaa metroa, vie roskasi, rakentaa raiteet raitiovaunulle, tekee sinulle X-boxin tai laskee bissen kallion baarissa?

Kuvitteletko oikeasti, että nämä älypuhelinaplikaatiot olisivat koskaan verrattavissa muuhun kuin levynsoittimen hifistelyyn tai sähkömopon virittämiseen?

Viritä edes ensin se sähkömopo, hanki oskilloskooppi ja vedä sillä kovempaa kuin joku muu sähkömopo. Laita youtubeen, ole stara. Mutta ethän sä voi koska olet ravintoloitsija ja osaat prosenttilaskua yhtä paljon kuin taksikuski? Toisaalta jos ei ÄO riitä, ehkä on parempi vaan laskea kaljaa ja paistaa ranskalaisia.

Timo Valkama

Olette aikamoinen kummajainen kun kerrotte julkisesti käyttävänne laittomia palveluita ja suorastaan kehoittamalla muitakin tekemään esimerkkinne mukaisesti. Minusta se on edesvastuutonta ja hävytöntä sekä yhteiskuntamme halveksimista. Kannattaisikohan miettiä mitä suustaan ja näppäimistöltään päästää, asemastaan huolimatta, jottei laittomuuksiin johtava mallinne leviäsi.

Tunsin aikanaan sympatiaa Antero ajatusmaailmaanne kohtaan mutta se haihtui savuna ilmaan kommentoituanne pimeitä takseja. Mielestäni olette Antero hävytön ja samalla myös jossain määrin kriminalisoiva narsistinen henkilö joka on ehdottomasti väärässä paikassa töissä. Toivottavasti Antero uranne kansanedustajana loppuu lyhyeen.

Olisikohan Antero kuitenkin niin että ihmisten tarpeet ja mahdollisuudet olisivat erilaisia. Ajattelen Antero nyt vaikka itseäni; haluan hetken mielijohteesta mennä pisteestä a pisteeseen b mutta kenties jotain reittiä koska kiire on kova. Antero, miten kutsuplus voisi edes teoriassa vastata tähän jos verrataan takseihin. Hintaero olisi selittävä tekijä mutta sitten busseja pitäisi olla luokkaa 2000 kpl ja sen lisäksi kaupunkilaisille happinaamarit.

Antero, vaikka ajattelisin kuinka vihreästi, en todellakaan löydä kutsuplussasta sen kummempaa etua asiakkaalle kuin keskivertoasiakkaan saaman parin euron säästön mutta haittoja kyllä löydän sitten sitäkin enemmän. Kuten myös palvelun tuottaja joka itsekin ymmärsi lopettaa muutaman 10 miljoonan hassauksen jälkeen.

Ihmisillä on Antero todellakin erilaiset tarpeet ja sen kummemmin veronkiertäjäautoilijat kuin verovaroin tappiota tuottavat kulkumuodot eivät pysty vastaamaan tuohon.

Terveisin Timo Valkama

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Hyvä ystävä elämme muutoksen ja murroksen aikaa olisi valittava ja uusliberaalin dystopian väliltä. Myöskin EUn tavoitteet automatisaation ja teknologian edistämiseksi sotivat kipeästi Suomen täystyöllistämis haaveita vastaan, kovasti koittaa robotit, digitalisaatio ja 3D tulostimet tulla vaikka Suomessa teollisuus robottien määrä on onnistuttu vähentämään samaanaikaan kun muualla Eurooppaa niiden määrä on mininkertaistunut. Jos kerran on parempi tehdä turhaa työtä kuin olla tekemättä vakituista palkkatyötä ollenkaan niin eikö silloin voisi yhtä hyvin työllistää työttömät kiskomaan autoja liikkelle kuin koiravaljakot ikään, näin hevosvoimat korvautuisi jalkavoimilla ja päästöjä tuottava bensamoottori jäisi tarpeettomaksi.

Timo Valkama

Kommenttina vain että; asiakkaitaan palveleva taksinkuljettaja ei pelkästään aja pisteestä toiseen kuin jotkut tuntuvat ajattelevan vaan, kuljettajan tulee olla aina valmis auttamaan asiakasta ja tekee sen kyselemättä. Tämä koskee kaikkia kuljettajia palvellaksemme asiakkaita, iästä, sukupuolesta, ihonväristä ja vaikkapa "kunnosta" riippumatta, - jokainen pääsee määränpäähänsä turvallisesti.

Lähtömaksu johtunee siitä että me taksikuskit odotellaan, toisinaan pitkäänkin, tilaisuutta palvella mahdollisia asiakkaita ja maksu on sama, riippumatta siitä, haemmeko asiakkaan jostain nimetystä osoitteesta vai käveleekö hän itse lähimnmälle taksiasemalle.

Aina voidaan miettiä, pitäisikö meidän, taksikuskien, saada edes mitään korvausta päivystämisestä siellä tolpalla sen varalta, että joku kenties joskus tarvitsee kyydin?

Jokatapauksessa olemme siellä missä Sinäkin - juuri Sinua varten.

Kuski Timo

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #19

Entäpäs kun Suomen markkinoille pyrähtää ensimmäiset robottitaksit pölähtää Suomen markkinoille ja kuljettaa ihmisiä polkuhintaan esim Googlen kassaan. Kipeältä se toki tuntuu kun työt häviää alta esim tuntuiko monestakaan peltoakyntäneestä rengistä hyvältä kun isäntä raahasi tilalle ensimmäisen traktorin jolla isäntä itse kynti pellon nopeammin ja tehokkaammin. Typerintä on mielestäni se että vastustetaan paikallisliikenteen linkkejä (sama ku bussi) jotka veloittaa esim 4.70 smalta matkalta joista taksikuski saisi peräti 30 euroa.

Timo Valkama

Minustakin ihmisillä tulee olla valinnanvapaus mutta lain kirjainta noudattaen. Sitten noista roboista; kun itsekin tässä kolottaa sieltätäältä, olen vaan miettinyt, että kuinkahan hoitavat hyvinkin tyypillisen kyydin kun asiakas tarvitsee apua jo pelkästään autoon päästäkseen.

Ehkä joku keksii siihenkin ratkaisun ... jään kuulolle.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Keksin jo idean ratkaisusta ongelmaan, toivottavasti joku nappaa sen toteuttaakseen. Autoissa voisi olla ulos työntyvä istuin joka vetää matkustajan kyytiin, näin ei tarvitE huolestua autoon noususta esim kolottan selän vuoksi vaan kyytiin voisi istua auton ulkopuolella.

Timo Valkama

Juu kiva,

mutta entäs kun asiakas pitää taluttaa omaan kotiin tavaroineen joka on arkipäivää meille taxikuskeille. Emme jätä asiakkaita myöskään pysäkille vaan pyrimme hoitamaan asiakkaamme toivomaansa kohteeseen, toisinaan kompromissejakin tehden.

Miten ylipäätään jotkut viitsivät ottaa kantaa asioihin, joista eivät juuri mitään tiedä, kuten edustaja ja Malinen.

Itse työskentelen informaatioteknologian parissa (yrittäjä ja työnantaja) mutta ajan myös taksia toistakymmentä vuotta, lähinnä öisin ja mieluiten itä-hgissä, joten tiedän mistä puhun enkä vain hölise. Ko. suunnalla keskivertoasiakas on rehellinen Suomalainen joka haluaa päästä turvallisesti ja mutkattomasti määränpäähänsä - maksaa maksunsa ja - yleensä myös kiittää ja toivottaa hyvät jatkot. Arvostan näitä ihmisiä.

Ylipäätään keskivertoasiakas käyttää taksia omasta halustaan ja omalla rahallaan joten kannattaisiko meidän kaikkien keskittyä osaamisalueisiimme ja jättää populismi vaalimainoksien tasolle?

Timo Valkama

Timo Valkama

Taidettiin tänään saada ensikokemuksia tulossa olevista päätöksistä. Suositelkaa vaan ihmisiä rikollisuuden pariin ... Ainakin olette pysyneet siten rotsi samoinpäin toisin kuin eräät.

Jottei viesti ohittaisi Teitä niin ohessa vielä linkki;

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001153940....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset