Ollaan fiksummin

Miksi yrittäjä on vihreä?

  • Kalakavereiden kanssa Murmanskissa kesällä 2012.
    Kalakavereiden kanssa Murmanskissa kesällä 2012.
  • Kahluuhousuissa pystyi istumaan koskessa ja pysymään kuivana. Kunnes niihin tuli reikä.
    Kahluuhousuissa pystyi istumaan koskessa ja pysymään kuivana. Kunnes niihin tuli reikä.

Kun pari päivää sitten ilmoitin olevani ehdolla kevään eurovaaleissa, puoluevalintani herätti kysymyksiä. Miksi ihmeessä kauppakorkeakoulutettu yrittäjä valitsee puolueeksensa Vihreät? Sehän on viherpiipertäjien puolue!

 

Vaikka olenkin ollut yhteiskunnallisista asioista aina kiinnostunut, politiikka pelkän politikoinnin vuoksi ei ole minua sytyttänyt. Siksi jouduin pohtimaan puoluevalintaani.

 

Kesällä 2012 päätin lähteä politiikkaan. Olimme ystävien kanssa lohenkalastusmatkalla Kuolan niemimaalla, Jäämereen laskevalla Sidorovka-joella. Sinne pääsee Murmanskista ikivanhalla, linja-auton kokoisella ja petrolilta haisevalla Mi8-helikopterilla. Kalastusolosuhteet olivat huikeat, mutta aikani meni pääasiassa tundran luonnossa ja keskiyön auringossa kirjoja lukien.

 

Yksi kirjoista oli Osmo Soininvaaran Vihreä Politiikka. Se kolahti. Seuraavana jouluna ostin niitä pinon kirjakaupasta ystävilleni lahjoiksi. Näin halusin myös kertoa, mihin aion elämässäni seuraavaksi ryhtyä.
Vihreiden tausta on vahvasti ympäristönsuojelussa.  Minun vihreydessäni ympäristöä suojellaan ihmisten ja talouden vuoksi. Me ihmiset tarvitsemme puhdasta vettä ja raitista ilmaa. Mutta talous merkitsee monelle enemmän. Siksi Raimo Sailasta on syytä kompata: ilmastonmuutos on finanssikriisiäkin isompi munaus. Se tulee olemaan tähtitieteellisen kallis. Ympäristönsuojelu on tapa turvata meidän tulevaisuuttamme. Samalla se turvaa meidän lapsiamme ja heidän elinolojaan; he eivät saa ääntään vielä kuuluviin itse, joten jonkun on toimittava heidän puolestaan.
 


Vihreät ei puolueena edusta maanviljelijöitä, työläisiä, elinkeinoelämää, suomenruotsalaisia tai kristittyjä. Vihreillä ei ole ryhmittymää, jonka etuja he valvovat. Poliittisia päätöksiä tehtäessä on ajateltava kauemmas. Politiikalla voi vaikuttaa paljon tähän päivään. Mutta sitäkin enemmän politiikka vaikuttaa meidän tulevaisuuteemme. Viisikymmentä vuotta on yksilölle pitkä aika, mutta yhteiskuntaa rakennettaessa se on todella, todella lyhyt.  Ja kun ei tarvitse keskittyä jonkin tietyn ryhmittymän edunvalvontaan, voi ajatella kokonaisuutta paremmin.

 

Vihreillä ei ole puoluekuria. Vihreissä en ole osa poliittista koneistoa. Tästä huolimatta Euroopan Vihreät on yhtenäisin ryhmittymä Euroopan parlamentissa - ja sen vuoksi kokoaan paljon vaikutusvaltaisempi. Ilman puoluekuria voin toimia aidosti omien näkemysteni ja arvojeni mukaisesti. On järkevää lähteä politiikkaan, jos sen voi tehdä osana vahvaa joukkoa, mutta kuitenkin itsenäisesti ajattelevana yksilönä.


Arvoni istuvat Vihreiden maailmaan, mutta olisivat ne istuneet monen muunkin puolueen maailmaan. Valitsin Vihreät, koska ajattelen itsenäisesti, en edusta mitään rajattua ryhmää ja haluan kantaa huolta myös tulevaisuudesta.Voit seurata kampanjaani osoitteessa https://www.facebook.com/anterovartia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''MIKSI YRITTÄJÄ ON VIHREÄ?''

Toimii kaiketi kukkakauppiaana ja myy hollantilaisia tulppaaneja, joiden kasvatus lisää saasteita ilmakehään ja vesistöihin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Hienoa, että Iiskonmäki avasi keskustelun tämmöisellä kiihkottomalla, asian ytimeen porautuvalla kommentilla.

Pekka Iiskonmaki

Kiitos Jussi. Olen aina pyrkinyt ytimekkäisiin ja rehellisiin vastauksiin.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #4

Siksi kai niin innokkaasti suosittelet omia kommenttejasi. Semmoinen pikku huomio, että sarkasmitutkasi on rikki, varmaan korjaat sen seuraavassa huollossa.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Tekninen kommentti (siis tylsä): jos tuon otsikon isoja kirjaimia käyttäisit hieman säästeliäämmin?

Käyttäjän AnteroVartia kuva
Antero Vartia

Häiritsi minuakin. Tarkoitus ei ollut huutaa otsikkoa ;-). Kävin muokkaamassa. Kiitos vinkistä.

Pekka Iiskonmaki

#7
Eikös noin tärkeä julistus pidäkin huutaa maailman tietoisuuteen?

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"Vihreillä ei ole puoluekuria. Vihreissä en ole osa poliittista koneistoa."

Näin julistavat moneet puolueet ja näin yleensä aika pitkälle onkin. Todellisuudessa hallituspuolueet joutuvat seuraamaan hallituksen ohjelmassa julistettua linjaa ja tekemään kompromissejä, esim. ydinvoimakannasta. Jos näin ei olisi, hallitukset kaatuisivat nopeasti.

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Olen syntynyt ja kasvanut maalla. Todellisessa luonnon helmassa kodissa sodan loppumisen aikoihin. Toistakymmentä vuotta kesti, ennenkuin elämä pientilalla muuttui niin vaikeaksi, että isäni, sodan käynnin runnomisenkin takia terveytensä menettäneenä muutimme sieltä pois.
Siihen mennessä oman selkäytimeni persoonallisuus oli jo niin valmis, (10v) ettei sen muuttaminen enää ollut mahdollista. Vihreissä mm. Osmo Soininvaara, Pentti Linkola ovat mielessäni ihan ok. siedettäviä sydämestään puhuvia ja asiansa inhimillisesti ymmärtäviä tyyppejä. Myös blokisti Antero Vartian lasken oikeisiin ihmisiin.
Sitten on näitä itsellään ja imuroimillaan opeilla rehvastelevia typeryksiä, joiden onton otsan sisällölle en pysty kuin yökkimään. Jasper Pääkkönen, Ville Niinistö, Satu Hassi yms saavat vain ihoni kananlihalle.

Tässä selvittämäni pohjavire, jonka mukaan em kielteinen popula on aivopesty ja siksi totaalisen epäuskottava.
Tyhjensin kerran mieleni punavihreän maailman irrallisuudesta oikeisiin ihmisen luonoarvoihin eräässä blokissani:
http://koskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/146961-vih...

Toimituksen poiminnat